top of page

Guider

Det är ingen slump att vi kallar matupplevelser för smakresor. Många är vi som reser för att smaka. Därför har vi listat Ystads 10 absoluta måsten för foodien.

Ystad för foodies:
9 pit stops du vill besöka

Vi listar: smaker du inte vill missa

JH matbar

Här levereras ambitiösa mellanrätter och trendiga viner med hög servicenivå. Det unga krögarparet sätter meny, komponerar rätter och serverar direkt från sitt eget intresse och känsla för smak. Som trendspanande foodie vill du inte missa JH matbar.

01

Söderberg & Sara

Redan utanför kaféet känner du den varma, syrliga doften av stenugnsbakat surdegsbröd. När du öppnar dörrarna sprider sig aromer från nymalet kaffe, härbakat vetebröd och dagens lunchrätter. Slå dig ner inomhus och njut av sorlet, eller ta med dig fikat ut i solen med utsikt över torget.

02

Villa Strandvägen

Den här sekelskiftesvillan med snickarglädje hittar du i skogsbrynet ett stenkast Ystads vita sandstrand. Här väljer du om du själv vill komponera din meny eller låta kocken överraska dig med en fulländad matupplevelse. Miljön är exklusiv och servicen är personlig.

03

Tumült

Daniel Müllerns kreativa krog huserar i en av det gamla regementets vackra tegelbyggnader. Här utlovas färg, gränslöst vällagad mat och gemytligt vardagsstök. Som ett varmt vardagsrum hemma hos en god vän – en vän som är en hejare på vin, smaker och festligheter.

04

Le Petit Bistrot

Ett franskt kök som lagar sin mat från grunden. Här hittar du klassiska rätter på en välplanerad meny och franska viner på en omsorgsfull vinlista som erbjuder gott om tillfredsställande alternativ på glas. Miljön är personlig och ombonad.

05

Brasserie du Sud

Hos Sveriges äldsta hotell hittar du bar och brasserie med anor från 1829. Här är marmortrappan och sekelskiftesdetaljerna integrerade i en ytterst modern miljö. Menyn är mångfacetterad, säsongsbetonad och vinlistan matchad för att låta mat och dryck lyfta varandra.

06

Byvägen Ystad

Hantverksbageriet på Österlen förser stadsborna med surdegsbröd, bakverk, veganska och vegetariska luncher. Ett perfekt stopp för dig som vill slå sig ner med en kaffe mitt i stadskärnan, eller för dig som behöver bullar och bröd till utflykten.

07

Restaurang Port

I Ystad Saltsjöbads största restaurang äter du frukost, brunch, lunch eller middag – alltid med havsutsikten nära. Menyn tar inspiration från franska och amerikanska köken och rätterna följer de svenska säsongerna. Öppet för dig som bor eller inte bor på hotellet.

08

Grändens mat

Fräscha poké bowls och värmande långkok, läskande sangria och crazy ice creams. Grändens mat ligger i en karaktäristisk korsvirkesgård och serverar fika, lunch och middag. Då och då håller de events och dryckesprovningar, något som är väl värt att ha koll på när du planerar din resa.

09

bottom of page