top of page

Resa till & runt

Det finns flera sätt att resa till och uppleva Ystad. Oavsett ditt val, finns äventyret här för dig i vår charmiga del av Skåne. 

Reseäventyret väntar

Småstaden med stora möjligheter
Upptäck Ystad till fots

Det bästa sättet att uppleva centrala Ystad är till fots. Många besöksmål ligger inom bekvämt gångavstånd, och charmiga smågator förbinder olika delar av staden. Ystad är anpassat för tillgänglighet med flera breda trottoarer, ramper och faciliteter för personer med rörelsehinder eller barnvagn. Utforska historien, kulturen och atmosfären i ditt eget tempo genom avslappade promenader.

En stad för cykelsadeln!

Både de två nationella cykellederna Sydostleden & Sydkustleden samt Cykelleden Skåne korsar staden. Dessutom erbjuder Ystad ett nätverk av smarta cykelvägar genom staden. Planera din egen äventyrliga cykeltur och utforska de pittoreska landskapen i Skåne och Ystad!

Du kan hyra cykel lokalt via RentBike, Gösta Svensson Cykel eller Roslins cykel.

Smidiga resor genom Skåne

I Ystad och i hela Skåne kan du resa med Skånetrafikens tåg, regionbussar och stadsbussar. Köp enkelt biljett via appen eller besök ett av Skånetrafikens ombud. I Ystad är Pressbyrån på Sankt Knuts Torg ombud för Skånetrafiken.

Om du har frågor om hållplatser i samband med besöksmål eller liknande, är du alltid välkommen att kontakta oss. För trafikrelaterade ärenden hänvisar vi dig till Skånetrafikens kundtjänst: 0771-77 77 77. 

Färja - En havsnära resa till Ystad

Vår hamn välkomnar dig till spännande äventyr med färjeförbindelser från Swinoujscie i Polen och Rönne, Bornholm i Danmark. Låt våra färjor ta dig på en minnesvärd resa över Östersjön.

Mellan Swinoujscie och Ystad går både Polferries och Unity Line. Resan tar cirka 6h 30min.

Bornholmslinjen går dagligen mellan Rönne och Ystad. Överfarten tar cirka 1h 10 min. 

bottom of page