top of page

Guider

Upptäck det historiska och kulturella arvet som präglar stadens byggnader, parker och fornlämningar, och har format Ystad till den unika destination den är idag. Ta del av spännande berättelser och information i en självstyrd upplevelse av vår unika destination. Ladda mobilen, packa ryggsäcken och ge dig ut på äventyr!

Självguider

Utforska Ystad på egen hand

Stadsvandring i Ystad

Utforska populära besöksmål i Ystad genom vår digitala stadsvandring. Upptäck Nordens äldsta korsvirkeshus, medeltida byggnader och kända filmmiljöer i centrala Ystad. De pittoreska gränderna och korsvirkeshusen bär på en rik historia från det tidiga 1200-talet till idag.

Tillgänglig på svenska och engelska. 

En vandring genom stadens populära sevärdheter

Wallanderguide

Upptäck författaren Henning Mankells fiktiva värld om kriminalinspektören Wallander i Ystad. Utforska de välkända platserna som har fångat läsare världen över, med böckerna om Wallander som senare blivit filmatiserade. Få en unik inblick i Mankells skapelse och kriminalhistorier när du vandrar genom de idylliska gatorna i Ystad och Skåne.

Tillgänglig på svenska, engelska och tyska. 

Upptäck scener och platser Wallanders värld

Explore Ystad

Utforska Ystad med en klurig stadsvandring genom de charmiga korsvirkefyllda gränderna! Hyr Explore Ystad's ryggsäck med låsta fack och låt ledtrådarna guida dig genom stadens historiska skatter. Varje låst fack avslöjar nya instruktioner som ger en unik och underhållande upplevelse för hela familjen!

Tillgänglig på svenska och tyska. 

En interaktiv stadsvandring med extra äventyr!

Wallander - Lös en mordgåta

Följ i Kurt Wallanders fotspår genom Ystad medan du löser mysteriet om den mördade fotografen, baserad på Henning Mankells 'Fotografens död'. Besök Wallanders favoritplatser, inklusive konditoriet och hans bostad, och utmana din inre detektiv genom att hjälpa till att lösa fallet. Oavsett om du är en fanatisk läsare av Wallander-serien eller ny till berättelsen, lovar vi en spännande upplevelse!

Tillgänglig på svenska, engelska och tyska. 

Lös en mordgåta i Wallanders Ystad

Betydelsefulla Ystadskvinnor

Utforska Ystad genom ögonen på historiska och betydelsefulla kvinnor. Ladda ner appen Storyspot gratis och lär dig om rallyföraren Greta Molander, formgivaren Anna Thulin, världsstjärnan Anna Q. Nilsson och många fler! Ta del av fascinerande historier som kastar ljus över de kvinnliga föregångarna i Ystads historia. Lyssna och låt dig förföras av deras berättelser direkt på plats, en unik resa genom tid och rum.

Tillgänglig på svenska. 

Betydelsefulla kvinnor som lämnat avtryck

Ystadbarn genom tiderna

Med hörlurar och telefon kan du lyssna på dramatiska händelser ur Ystads historia. Appen Storyspot guidar dig till platser som ruvar på spännande - och ibland bortglömda - berättelser. Lär dig om Ystads Latinskola eller natten då S:ta Maria Kyrkas torn rasar. Vad har egentligen hänt i Ystad? Lyssna på dramatiska skeenden ur traktens historia - allt berättat ur barnens perspektiv.

Tillgänglig på svenska. 

En historisk upptäcktsfärd i barnens fotspår

Ystad Skulpturpark

Navigera mellan de många konstverken som berikar stadens gator! Föreningen Ystad Skulpturpark erbjuder både en digital karta och app för att du enklare ska kunna navigera dig till stadens många konstverk. Ta en paus, betrakta och uppskatta konstnärliga inslag som omger både shoppare och resenärer, och låt konsten bli en naturlig del av din resa i Ystad.

Tillgänglig på svenska och engelska. 

Upplev stadens konst från tidigt 1900-tal till idag
bottom of page