top of page

Guider

Det är dags att vända på resan och utgå från barnen. Lekplatser är inte längre pauser som måste planeras in. Lekplatserna är målet för resan, och på transporten mellan dem spanar ni in korsvirkeshus, piper in om små butiker, upptäcker kaféer och upplever Ystad. Nu ger vi oss ut på lekplatssafari!

Lekplatssafari:
upptäck Ystad utifrån barnen

Vi listar: fem lekplatser som visar er staden

Lek i centrum - Åfåran

Undangömd vimlet på gågatan ligger lekplatsen Åfåran. En omsorgfullt och nyligen renoverad lekplats med något för alla åldrar. Lekplatsen är fint placerad mellan gårdshus och vägen hit bjuder på söta gränder som blir sevärdheter när familjen upptäcker dem tillsammans.

01

Fyndet i parken - Norra promenaden

Längs det som en gång var Ystads norra stadsgräns följer en grön park på båda sidor om en liten å. Parken bjuder på promenadstråk med blommande planteringar, en utescen och såklart en lekplats. Ta med egen matsäck och slå er ner på en av gräsmattorna eller besök parkens servering NP Bistro.

02

Nybyggd skolgårdslek - Källan

Inte långt från Ystads badhus och arena hittar du en skolgård med fotbollsplan, rutschkanor och annat. Reser du med lite större barn kan den här skolgården vara väl värt ett besök. Försäkra er bara om att det är helgdag eller lovdag innan ni går in, så ni inte råkar bli inropade till lektion i onödan.

03

Naturlekplats i skuggan - Skogsparken

Intill naturreservatet Sandskogen, precis öster om regementsområdet, hittar ni mysiga skogslekplatsen. Hit tar ni er genom luftig tallskog till fots, med cykel eller med bil. En picknick här är helt rätt tänkt. Får ni inte nog av natur så är promenaden till havet kort härifrån.

04

Lek med fisketema - Småbåtshamnen

Ystads småbåtshamn är ett måste för stadens alla besökare. Här samsas turister, ystadbor och yrkesfiskare om solplatserna på bryggorna. Lekplatsen här är liten men välplanerad. Det är inte överallt du kan krypa genom ett fiskenät! Intill lekplatsen hittar du en stor grönyta, grillplats, boulebanor och såklart möjligheter att köpa glass eller avsluta leken med en middag på Restaurang Marinan.

05

bottom of page