top of page

Guider

Besök de här fem butikerna och vi kan nästan garantera att du antingen har med dig en unik och lokalt förankrad present till någon där hemma - eller ett alldeles särskilt resminne till dig själv. Kanske båda, rent av?

Hantverk & hållbart:
guiden till reko-shopping

Vi listar: 5 fina butiker för hållbar shopping

Lerans konsthantverk

Besök Lerans konsthantverk i jakt på en personlig gåva eller bara för att uppleva miljön. På innergården belagd med kullersten omgärdad av korsvirkeshus hittar du en alltid överraskande butik fylld med konsthantverk tillverkade i naturliga råmaterial av lokala keramiker, hantverkare och konstnärer.

01

Iris retro, konst & design

Ta steget över tröskeln och res i tiden med hjälp av retro- och vintagebutiken Iris som motiveras av cirkulär handel. Butiken har en känsla av ombonat vardagsrum när dockor, fåtöljer, porslin och design samsas om utrymmet. Här vill vi lova att du hittar färgglatt och med stor sannolikhet även sådant som väcker gamla minnen.

02

Öppna hjärtat x2

Gör du inte ditt perfekta fynd i Öppna hjärtats centrumbutik på Stora Östergatan hittar du kanske rätt ifall du besöker deras större butik strax utanför centrum. Och med större menar vi stor. För den som söker brett hittar du mängder av köksgeråd, porslin och glas, sybehör, kläder, leksaker och pryttlar här.

03

Krukmakaren Ystad

I en gränd intill Stortorget, inhyst i ett korsvirkeshus ligger den lokala krukmakaren. Precis som namnet vittnar om hittar du keramik och lokalt konsthantverk här. Ystads ikoniska tornväktare som blivit en av favoritsouvenirerna, har sitt ursprung i just den här keramikverkstaden.

04

Erikshjälpen

Välsorterat utbud av kläder, porslin och leksaker hittar du hos Erikshjälpens fräscha lokaler i utkanten av centrum. Planerar du ett besök till Öppna hjärtats större butik är du nära Erikshjälpen, som om de placerat sig så för att underlätta din shoppingtur.

05

bottom of page