top of page

Guider

Från pittoreska julmarknader till idylliska vinterföreställningar – vår guide ger dig de bästa tipsen för en minnesvärd vistelse. Utforska lokala vinterdelikatesser, njut av konserter och teaterföreställningar. Luta dig tillbaka och planera din vinterutflykt med våra handplockade tips om boende, shopping och unika vinterupplevelser i och runt Ystad. 

Kom in i vinterstämningen

Välkommen till en frostig värld av upplevelser

Julmarknad på Högestad Gods

Utforska den charmiga julmarknaden på Högestad Gods, belägen mellan Ystad och Tomelilla. Upplev en av sydöstra Skånes mysiga julmarknader med lockande och unika utställare. Njut av stämningen med en konsert i den pittoreska kyrkan och låt barnen delta i spännande aktiviteter. En vinterupplevelse full av julglädje och lokal charm väntar på dig!

18-19 November

Invigningen av Julen i Ystad

Ta del av den lokala julstämningen i Ystad och delta i invigningen av julen på Stortorget! Upplev magin när den vackert dekorerade julgranen, pyntad av skolelever, tänds upp. Lyssna på invigningstalet och njut av musikunderhållning och teaterframträdanden. Invig julen och dela glädjen med hela Ystad!

28 November

Celtic Christmas

Det svenska folkrockbandet West of Eden bjuder in till keltiskt julfirande på Ystads Teater! Låt dig förföras av irländsk och engelsk folkmusik i en förtrollande atmosfär. Christmas Carols, svängigt låtspel, medeltida hymner och moderna klassiker som "Fairytale Of New York" vävs samman till en fantastisk och stämningsfull julkonsert. Fira julen på ett annorlunda sätt med West of Eden och låt musiken skapa en minnesvärd julupplevelse av keltisk julglädje!

1 December

En julsaga med Tomtefamiljen

Följ med på ett äventyr på Per Helsas gård när Tomtefamiljen gör besök! De delar med sig av de hektiska förberedelserna inför julens stora gåvoutdelning och skapar en fartfylld föreställning full av humor, glädje och kärlek. Evenemanget är särskilt utformat för barn i åldrarna 5-9 år, men självklart är alla barn, oavsett ålder, varmt välkomna att delta. Ta med hela familjen och upplev en oförglömlig dag med Tomtefamiljen på Per Helsas gård! 

2-3 December, 9-10 December, 16-17 December & 23 December

Julkonserter i S:ta Maria Kyrka

Upptäck magin av julen i S:ta Maria kyrka när den fylls med härlig julmusik under flera minnesvärda konserter i december. Njut av bland annat Da Capokören, Änglakören, och United Gospel Choir. Här finns ett händelserikt kalendarium att ta del av. Varmt välkommen till Mariakyrkans underbara julstämning!

2 December

Julskyltning i Ystad

Fira första advent bland kullersten och korsvirkeshus! Vi inleder årets härligaste tid genom att fylla gator och torg med en stämningsfull julmarknad, lockande dofter och smaker som för tankarna till julbordets läckerheter. Upplev förtrollningen av årets första adventshelg i Ystad, där tradition möter julmys!

3 December

Barnens luciatåg

Följ med och lyssna på barnen som skapar magi i luciatåget, som tågar från Österportstorg till det pulserande Stortorget. Njut av den charmiga synen när barnen sprider julglädje längs vägen och fyller luften med sina stämningsfulla sånger. Sjung gärna med och låt tonerna skapa en varm känsla mitt i den vinterkalla luften.

 

Alla barn är hjärtligt välkomna att delta i paraden och dela glädjen som luciatåget sprider. 

9 December

Luciavesper i S:ta Maria kyrka

Låt lucia sprida ljus i vintermörkret! Njut av den stämningsfulla musiken framförd av kören Rejoice, ackompanjerad av Maria Nilsson på piano och Henrik Lundström på bas. Ta med vänner och familj och låt luciatåget i Mariakyrkan bli en glänsande höjdpunkt i din jul. Njut av en stämningsfull stund med ljus och musikalisk förtjusning!

13 December

Kåseberga Julmarknad

Upptäck charmig julstämning vid den pittoreska julmarknaden i Kåseberga hamn, där lokal hantverk och utsökta godsaker från lokala butiker, rökerier och restauranger sprider värme i vintern.

Ta även chansen att göra en kort tur upp för kullen och beskåda Ales Stenar i vinterbeklädnad. Fånga ögonblicket med familj och vänner medan du kombinerar julmarknadsupplevelsen med den natursköna skönheten runt Kåseberga. 

16 December

Välgörenhetskonsert - Julefrid

Upplev värmen av musikalisk gemenskap under den årliga välgörenhetskonserten Julefrid på Ystads Teater, presenterad av Grevlunda Manskör! Förbered dig på en minnesvärd afton med fantastiska artister som Boel Adler, Frida Green, Evelina Åkesson, Johan Wikström, Anders Hane, och Urban Wangel. 

Överskottet från biljettförsäljningen går oavkortat till Läkare utan gränser. Missa inte chansen att vara en del av denna hjärtvärmande tradition och samtidigt bidra till en god sak under din vinterresa till Ystad!

29 December

Upptäck fler evenemang

Sätt guldkant på din vinterupplevelse i Ystad och att utforska vår evenemangskalender för att finna fler aktiviteter. Vare sig du är ute efter lokal mat, traditionella evenemang eller unika upplevelser, kommer vår evenemangskalender guida dig genom en vinter full av minnen och glädje. Häng med oss när vi skapar varma stunder och gemenskap i hjärtat av Ystad. Se fram emot en vinter av festligheter och upptäck vad vintern har att erbjuda i vår vackra stad!

En palett av vinteraktiviteter som ger värme åt själen
bottom of page