top of page

Guider

Utforska en mångfald av evenemang och aktiviteter i höstens Ystad. Från konstutställningar, till kusliga spökvandringar, erbjuder staden en rik palett av upplevelser för alla smaker.

Upplev hösten i Ystad

Ystad kläs i höstens rostfärgade palett och bjuder in till spännande evenemang

21 oktober: Kulturnatt Ystad

Lördagen den 21 oktober kliver staden ut i rampljuset för att bli arenan för en unik mötesplats mellan kulturutövare och publik. Med ett pulserande program, spritt över stadens gator och torg, får du chansen att dyka in i en mångfald av kulturella äventyr - oavsett ålder, intresse eller bakgrund. Med aktiviteter designade för hela familjen, den passionerade kulturälskaren och den matfantastiska själen, välkomnas du till en stadsfest där Ystads kulturella rikedom utforskas och delas med en bredare publik.

31 oktober: Spökrunda i Ystad

Bland korsvirkeshus och charmiga gränder hittar du den mysiga uteserveringen hos Bäckahästen kaffestuga. Under en höstkväll förvandlas platsen till en lekfull och lite skrämmande plats. Spöken, gastar, spindlar och gravstenar intar området när kvällen faller. Du kanske till och med stöter på några levande spöken.

Fixa din halloweenlook på sminkworkshopen hos Ystad Studios Visitor Center och ge dig ut på spökrunda i Ystad - om du törs..

1 november: Spöktimme på YSVC

När nattens skuggor sveper över Ystad Studios Visitor Center vid stängningstid, uppstår en gåtfull stämning. Ryktet om studions återkommande häxa sprider sig, och hemligheter lurar i byggnadens alla hörn. Den 1 november står dörren olåst efter stängning och modiga besökare välkomnas att utforska det okända. Spänning, mystik och en spöklik tipsrunda med spännande priser utlovas!

En vuxen hand kan vara tryggt att hålla i, men spöktimmen välkomnar både stora och små utforskare.

3 november: Invigning av Österlen lyser

När hösten är som mörkast, lyser Österlen som starkast. Under tre dagar kan du uppleva ett ett omfattande program fyllt med värme, konst, mat och spännande evenemang. Här kan du fördjupa dig i konstvärlden, njuta av delikatesser från lokala kök och delta i en rad olika evenemang. 

 

Den 3 november invigs Österlen Lyser i Årets Ljusby, Kåseberga som bjuder in till en imponerande show när hela byn badas i ljus från hundratals marschaller, eldkorgar och ljusspel. 

Upptäck fler evenemang

Hösten omfamnar Ystad, och stadens slingrande gränder lockar med dramatiserade scener, taktfasta musikrytmer och färgsprakande evenemang. Utgå från dina egna intressen och utforska det rika utbudet av evenemang i Ystad. Här finns något för alla, oavsett ålder, intresse eller bakgrund.

Upptäck evenemang som passar hela familjen, den passionerade kulturälskaren och den energifyllda sportfantasten. 

bottom of page