top of page

Detta är Ystad

Ystad på Skånes sydkust har rötter från 1100-talet. Med sin unika, medeltida och moderna atmosfär rymmer många av de historiska byggnaderna idag butiker, restauranger och andra överraskningar för besökarna. Utforska våra historiska platser, njut av skönheten längs kusten och fördjupa dig i den livliga kulturen. Oavsett om du är här för första gången eller återvänder, står Ystad redo att välkomna dig med öppna armar.

Vandra bland Nordens äldsta korsvirkeshus i pittoreska gränder

Ett unikt möte mellan stadsliv, historia och Östersjön

Skandinaviens största filmstudio. Hem för Wallander, Bron & Cirkus Imago

Visit Ystad är initierat av Ystads kommun i stadsutvecklingsprojektet "Hjärtat i Ystad".
Projekt "Hjärtat i Ystad" avslutades 2023 och är nu en process där samarbetet mellan Ystads kommun och Ystad i Centrum syftar till att få fler människor att vistas i centrala Ystad, få fler människor att spendera längre tid i centrala Ystad och en ökad omsättning i de centralt belägna verksamheterna. I arbetet samverkan mellan näringsidkare, företagarföreningen, kommunen och politiken. 

Under projektets workshopar samlades fler än 60 företagare, fastighetsägare, politiker och kommunala tjänstepersoner, där alla deltagarna bidrog med kunskap, synpunkter och idéer under ledning av en extern processledare. En tydlig önskan som framkom var behovet av att etablera en gemensam plattform för stadens marknadsföring. Resultatet av denna önskan materialiserades i form av Visit Ystad - en webbplats, en öppen evenemangskalender och tillhörande sociala medieplattformar som alla används för att främja stadens utbud och evenemang. Inom ramen för detta koncept arbetar Film & Turism aktivt med att främja destinationsutvecklingen i samarbete med näringslivet.
Visit Ystad är Ystads kommuns kanaler för att utveckla och marknadsföra destinationen för besökare och andra intressenter.

Visit Ystad samarbetar med Visit Skåne AB på den internationella marknaden. Målet är att öka turismen från de prioriterade marknaderna Tyskland, Danmark och Nederländerna i våra utvalda teman Mat&Dryck, Outdoor och Kreativ livsstil för att få ökad lönsamhet och tillväxt inom den lokala och skånska besöksnäringen.

Visit Ystad

Cookbook of Skåne
DE
Süddeutsche Zeitung
DE
Trekking Magazin
E-Bike Touren Magazin
DE
Dagbladenes Bureau
DK
Uberding
DE
@GiulioGroebert
DE
Delicious Magazine
DE
@mayadroem
DK

Pressbesök 2023

För företag

Ystads kommuns företagslots är kontaktyta för alla kommunens företagare från nyetableringar till etableringar, tillstånd eller stöd och guidning i kommunens organisation. Företagslotsen ska skapa förutsättningar för näringslivet i Ystads kommun på olika sätt såsom kompetensförsörjning, samhällsutveckling, hållbar tillväxt, nätverk, samarbeten, marknad och event.

  • Oavsett om du är i startgroparna, söker en plats för din verksamhet, eller undrar vilket tillstånd du behöver så hjälper vi dig med stöd och guidning. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för näringslivet på olika sätt såsom kompetensförsörjning, samhällsutveckling, hållbar tillväxt, nätverk, samarbeten, marknad och event.

    Kontakta oss på:

    0411-57 80 00

    foretagslots@ystad.se

  • Gå med i vårt gemensamma forum för alla som är verksamma inom besöksnäringen i Simrishamn och Ystads kommuner. Här delar vi med oss av delar kunskap, erfarenheter och insikter för att stärka vår bransch. Genom samverkan håller vi oss uppdaterade med omvärldsbevakning, statistik och trender. Det här är ett forum där du kan ställa frågor, uttrycka dina åsikter och nätverka med dina kollegor. Tillsammans skapar vi en dynamisk och hållbar besöksnäring för vår region.

  • Är du arrangör för ett evenemang? Glöm inte att du kostnadsfritt kan registrera ditt evenemang i vår kalender för att nå ut till en ännu större publik och göra din aktivitet synlig för alla som är intresserade av att delta.

  • Visit Skånes har samlat värdefulla tips och trix i sin verktygslåda. Här hittar du värdefulla resurser och stöd för att stärka din digitala närvaro och lyfta ditt företag till nya höjder. Du hittar även konkreta guider för att synas i de viktigaste digitala kanalerna och verktyg för att skapa engagerande innehåll på ett enkelt sätt.

Säg hej!

Visit Ystad

Ystad Visitor Center

bottom of page