top of page

Guider

Med naturnära cykelvägar, rik kulturhistoria och lokala matupplevelser längs vägen är Ystad en praktfull cykeldestination att utforska. Trampa genom pittoreska stadsgator, utforska gröna parker  - eller varför inte cykla på vatten? Cykling ger dig friheten att ta in Ystads charm i din egen takt och upptäcka dolda pärlor längs vägen. 

Upplev Ystad från cykelsadeln

En hjälm, två hjul - oändliga möjligheter

01

Lokala guldkorn

Starta din resa i centrala Ystad, bege dig mot historiska Regementsområdet och vidare österut. Smaka lokalproducerade kryddor eller bakverk. Det är en chans att ta del av den rika kulturen och unika upplevelser i Ystad.

02

Cykelleden Skåne: 102 Ystad-Sjöbo

Cykelled 102 är en del av Cykelleden Skåne, och etappen genom Ystad-Sjöbo tar dig med på ett varierat äventyr i de sydskånska omgivningarna. Cykla genom Ystads pittoreska stadskärna och fördjupa dig i historien innan du fortsätter norrut mot anrika möllor och slott. Längs vägen passerar du bland annat Krageholmsmöllan, Ystad djurpark och Snogeholms slott. Varför inte stanna på besöksmålen för utforskande innan resan bär vidare?

03

Historierundan

Lär dig om Ystads historia från cykeln med en uppfriskande rutt som tar dig längs kustlinjen till Svarte. Fortsätt färden förbi flera imponerande platser, inklusive Charlottenlunds slott, Marsvinsholms slott och Borrie kyrka. Detta är en upplevelse som kombinerar historia, kultur och naturskönhet längs den sydskånska kusten.

04

Sydkustleden & Sydostleden

Utforska en unik kombination av småländska skogar och skånska kustlandskap! Ystad är en central punkt för de två nationella cykellederna, Sydostleden och Sydkustleden. Under din färd längs dessa leder kan du stanna för att njuta av den fantastiska naturen, uppleva rik kultur och avnjuta läcker mat. En oslagbar möjlighet att förena det bästa av Småland och Skåne på två hjul.

05

Cykla dressin genom Fyledalen

Upptäck Skåne på ett unikt sätt genom att cykla dressin längs de nedlagda järnvägarna genom Fyledalen och Tomelilla. Fördjupa dig i äventyret och den gröna omgivningen på ett naturnära sätt. Stanna och njut av naturen eller grilla på rastplatserna som finns längs banan. Utforska Skånes skatter på ett hållbart sätt!

06

Vattencykling

Vattencykling är en spännande vattensport som kombinerar cykling och vattennöjen. Med en speciell cykel designad för vatten kan du pedala fram längs sjöar, floder eller hav. Det är ett roligt sätt att utforska vattenlandskapet och njuta av naturen medan du tränar. Vattencykling passar äventyrliga själar som naturälskare och erbjuder ett unikt perspektiv på vattenmiljön.

07

Mountainbike på Ystads Backar

Strax norr om Sandskogen reser sig Ystads backar. Här hittar du ett imponerande utbud av mountainbike-leder, från nybörjarvänliga till avancerade spår. Utforska unika kullar vid stadens utkant. Ett bergigt äventyr mitt i Ystad - på två hjul!

bottom of page